top of page

Wat betekent het om te wonen bij Woondroom?

Interview met Jara, bewoner van Woondroom Veldhoven

"Waarom woon jij bij woondroom Veldhoven?"

Ik wil net als anderen ook zelfstandig wonen en een eigen plekje hebben. Door mijn autisme kan ik niet helemaal zelfstandig wonen daarom was ik op zoek naar en plek waar ik de begeleiding krijg die ik nodig heb

 

"Waarom vind jij het fijn om bij Woondroom  Veldhoven te wonen?"

Bij woondroom Veldhoven komen al mijn wensen die ik zocht in een woonplek samen, iedereen heeft z’n eigen ruime appartement en je hebt het gevoel dat je zelfstandig woont. Je doet je eigen ding en je hebt je eigen structuur. Toch is er altijd begeleiding aanwezig voor juist die momentjes waarop je iemand nodig hebt om op terug te vallen, in lastige, stress of paniek situaties. Er wordt gekeken naar wanneer jij behoefte hebt aan begeleiding, wanneer jij hulp nodig hebt of net even dat extra zetje, ook worden er aan doelen gewerkt en is er altijd ruimte voor even een gesprekje over hoe het nu is. In het gezamenlijk appartement is er bijna altijd wel begeleiding aanwezig en er lopen regelmatig bewoners naar binnen voor een vraag, een gesprekje of voor een kopje thee en even gezellig kletsen. Alles kan! 

 

 

"Hoe ervaar je het om samen met andere bewoners te wonen?"

Het is echt heel fijn! Iedereen doet z’n eigen ding en doet wat ie leuk vindt. Sommigen bewoners vind je regelmatig terug in het gezamenlijk appartement en anderen zijn wat meer op zichzelf. Er worden wel eens activiteiten georganiseerd zoals een BBQ, een spelletjesmiddag of een film avond. Wil je daar aan mee doen, gezellig maar je bent niks verplicht. Alles is oké en iedereen wordt geaccepteerd. En dat vindt ik fijn.

 

Interview met Jurriaan, bewoner van Woondroom Veldhoven

 

"Jurriaan, wat vind jij zo geweldig aan het wonen op Woondroom Veldhoven?"

 

"Voor mij is het de fijne combinatie van zelfstandig wonen en toch de ondersteuning hebben die ik nodig heb. Ik heb mijn eigen appartement waar ik mijn eigen stijl en routine kan hebben. Maar als er iets is waar ik hulp bij nodig heb, zijn de begeleiders altijd beschikbaar. Of het nu gaat om praktische zaken of gewoon een luisterend oor."

"Hoe ervaar je het samenleven met andere bewoners?"

"Het is echt heel leuk! We hebben allemaal onze eigen interesses en persoonlijkheden, maar we ondernemen ook gemeenschappelijk activiteiten. Zoals spelletjesavonden, filmavonden of gewoon gezellig kletsen. Het is zo leuk om mensen te hebben met wie je kunt praten, lachen en mooie momenten kunt delen."

Interview met Meike, bewoner van Woondroom Veldhoven

"Meike, wat maakt Woondroom Veldhoven zo speciaal voor jou?"

"Voor mij is het de veilige omgeving die ik hier elke dag ervaar. De begeleiders zijn professioneel en ze begrijpen t wat ik nodig heb. Ze ondersteunen me bij mijn dagelijkse activiteiten en helpen me mijn doelen te bereiken. "

"Hoe waardeer je de mogelijkheid om zelfstandig te eten of met je persoonlijk begeleider?"

"Ik vind het prettig dat ik zelf kan kiezen hoe ik mijn maaltijden wil hebben. Soms vind ik het leuk om samen met de andere bewoners te eten in het gezamenlijke appartement. Het is gezellig en we hebben altijd leuke gesprekken. Maar soms wil ik gewoon wat tijd voor mezelf hebben, en dan kan ik gewoon in mijn eigen appartement eten. Als ik me eenzaam voel of behoefte heb aan wat gezelschap, kan ik altijd mijn persoonlijk begeleider uitnodigen. Het is echt fijn om die keuze te hebben."

Woondroom Veldhoven biedt een heel fijne combinatie van zelfstandigheid en ondersteuning, waardoor bewoners zoals Jara, Jurriaan en Meike zich veilig, gelukkig en gewaardeerd voelen. Met 24-uurs zorg binnen handbereik, een eigen appartement en de mogelijkheid om samen te eten en sociale contacten op te bouwen, is Woondroom Veldhoven de ideale plek om te wonen.

Neem een kijkje in een appartement

Alle appartementen lijken allemaal op elkaar maar ze zijn net anders. Voordat je ervoor kiest om bij ons te komen wonen mag je eerst een keertje komen kijken. Je bekijkt dan het appartement waar je echt in zou komen te wonen.

Het gemeenschappelijke appartement

In Woondroom is er ook een gemeenschappelijk appartement. Dit wordt door onze bewoners het 'GA' genoemd. Hier kunnen bewoners naartoe komen om samen te eten, spelletjes te spelen of gewoon om bij te kletsen. 

 

Begeleiding bij Woondroom

De benodigde zorg en begeleiding zal worden afgestemd op ieders individuele behoefte. Binnen ons project bieden we waar nodig 24-uurs zorg.


De begeleiding is er op gericht om de bewoner zo zelfstandig mogelijk te kunnen laten wonen.

De ouderinitiatiefgroep wil zo dicht mogelijk in de buurt komen van de individuele woondromen van de toekomstige bewoners. Hierop wordt de begeleiding dus ook afgestemd.

 

Aan de hand van de individuele zorgplannen zullen de bewoners begeleiding krijgen van deskundige begeleiders.

Lijkt dit iets voor jou?

Vind hier meer informatie over de aanmeldprocedure bij Woondroom

bottom of page