top of page

Wat betekent het om te werken bij Woondroom?

Het verhaal van Conny en Nieke, persoonlijk begeleiders bij Woondroom Veldhoven

 

Het fijne van het werken op WDV vinden wij, dat je nog alle tijd mag nemen voor de bewoners. Tijd om gewoon samen te zijn en iets leuks te doen. Zoals wandelen in park of bos, Dungeons and Dragons spelen met elkaar of een ander spel, een taart bakken, gamen, skaten, een potje tafel tennis spelen, samen voetbal kijken of een film.


Er is tijd om de bewoners te leren kennen. Wie zijn ze? Wat houdt hen bezig? Waar houden ze van? Super om te zien hoe goed ze bijvoorbeeld muziek kunnen maken of fotograferen, gamen, tekenen, sporten.
 

Er is tijd om te kijken hoe wij er als team aan kunnen bijdragen dat de bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen, dat ze kunnen wonen zoals ze dat zelf graag willen en kunnen. Wat willen ze nog leren? Waar lopen ze tegen aan? Willen ze daar hulp bij krijgen van ons en op welke manier?


Gezellig om samen het appartement schoon te maken met een muziekje er bij, te koken en tips te geven en te krijgen, mee naar de winkel of huisarts te gaan. Of te kijken wat er nodig is voor de reis naar het buitenland. Financiën samen
uit te spitten of uitzoeken hoe je je was kunt sorteren. Er is tijd om te onderzoeken welke wensen en dromen er zijn.
Je bouwt een band op samen en het is fijn als je een luisterend oor kunt bieden, misschien net een zetje in de rug kan geven, als het ff niet gaat bij kan springen in bijvoorbeeld het huishouden of mee naar de winkel gaan.

 

Meebewegen met wat zich aandient of juist heel gestructureerd begeleiden. Naast de bewoner staan met respect voor wat hij of zij wil en aangeeft en tevens bespreken wat wij denken dat nodig is.
 

Er is veel humor bij de bewoners en das erg plezierig naar je werk gaan. Onderling is er een goed contact. Als je wil kan je de ander opzoeken of met meer mensen wat leuks doen of wat kletsen in het gemeenschappelijk appartement. Als je liever op jezelf blijft is dat ook goed.


We hebben ook bewonersoverleg waarin allerlei onderwerpen besproken kunnen worden. En ook daarbij geldt, wil je meedenken en een steentje bijdragen, je input is fijn maar als het onderwerp jou niet aangaat of je hebt er geen mening over, dat is ook prima.


We hebben geen administratieve rompslomp in de tijd die we bij de bewoners zijn. Het is fijn dat de lijntjes kort zijn met de ouders van de verschillende commissies zodat je niet 7 mails hoeft te sturen voordat er bijvoorbeeld eenkapotte lamp vervangen wordt in de gang.

Woondroom Zorg

WoondroomZorg ziet haar betrokkenheid bij wooninitiatieven altijd als een vorm van intensieve samenwerking tussen de professionals en de bewoners en ouders. 

Missie WoondroomZorg


“Het leven van mensen die levenslang van zorg afhankelijk zijn, prettiger maken op een economisch verantwoorde manier”

We geven dit vorm door:

 
  • goede zorg te verlenen aan mensen die daarvan afhankelijk zijn om zo normaal mogelijk te kunnen leven

  • mantelzorgers te betrekken bij de zorg en hen de ruimte te bieden om de regierol in te vullen

  • de relatie tussen zorgverlener en bewoner zo in te vullen dat de begeleider de bewoner ondersteunt, opdat deze zo zelfstandig mogelijk kan functioneren

woondroomzorg-2.jpeg
Lijkt werken bij Woondroom Zorg iets voor jou?

Vind hier meer informatie over de vacatures
bij Woondroom Zorg

bottom of page